Címlap Our School Rendezvények Ki mit tud? az Újlakban - 2018
Ki mit tud? az Újlakban - 2018 Print E-mail
Monday, 07 May 2018 08:28
There are no translations available.

Iskolánk diákönkormányzata Mészáros Gabriella segítségével első alkalommal rendezte meg rendhagyó formában a Ki mit tud? versenyt, ahová a hétköznapokban nem, vagy nem feltétlen ismert tehetségeinket kerestük.

A több, mint 60 nevezett közül 56 produkciót tekintett meg a szakmai zsűri. 3 különböző zsűrigárda előtt, 3 napon át, 3 különböző kategóriában– a próza és előadóművészet, az ének-zene valamint a mozgás és tánc – versenyzői mutatták be az előadásokat.

 

 

Április 18-án a prózai és előadóművészek csoportjában 16 szavaló, mesélő és bűvészelőadás sorakozott fel a Somogyi Edit magyar szakos tanárnő, felső tagozatos magyar munkaközösség vezető, szakvizsgázott pedagógus elnökletével összeállt zsűri előtt. Közülük az eredetileg tervezett 3 produkció helyett 4 előadót juttattak tovább az április 27-én megrendezett gálára. Közülük a kategóriagyőztes nevét a gála végéig titokban tartották.

Április 19. délutánja az ének-zene jegyében telt. Ezen a napon 14 szóló, és karéneket valamint zenei előadást láthattak az ítészek, Bernáth András énektanár, karvezető és zeneelmélet oktatató tanár úr elnöklése alatt. Ekkor szintén 4 előadást pontozott át a zsűri a gálára, köztük a legtöbb pontot kapott kategóriagyőztest, aki akkor még nem tudta, hogy megnyerte a versenyt.

Április 20. a mozgásé és táncé volt. Ebben a kategóriában érkezett a legtöbb nevezés, itt 25 lelkes tanulónk, vagy tánc-csoportjuk izgult a színházteremben. A zsűrit Horváth Gyula, testnevelés szakos tanár, egykori tornász vezette. A hosszúra nyúlt verseny végén 6 tánc előadóit ítéltek gálaszámra érdemesnek, köztük pontozással 2 kategóriagyőztest.

Mindhárom napon a zsűriben jelen volt az iskolavezetés, az alsó, a felső, az angol és a német tagozat egy-egy pedagógusa, egy fejlesztő-logopédus, illetve a diákönkormányzat részéről 2 fő. A pontozás az elnökök segítségével összeállított szakmai szempontok szerint egy 1-5-ig terjedő skálán, névre szóló értékelőlapon történt, a produkciókat pedig zárt ajtók mögött csak a zsűri láthatta.

Az április 27-én megrendezett gálát tehát komoly feladatok előzték meg, akik a gáláig jutottak, már mind győztesek, de nem szabad megfeledkeznünk az összes résztvevő megemlítéséről, akiket arra bíztatunk, hogy továbbra is ilyen lelkesedéssel vágjanak bele akár újabb feladatokba is, és köszönjük a bátorságukat, hogy megmérettették magukat!

 

 

A gála napján délelőtt az érdeklődő osztályok megtekinthették az alsós színjátszó csoport Micimackó előadását György Ákosné Dorka néni vezetésével. Délután az alsós udvaron két 7.b osztályos tanuló, Orosz Dominik és Farkas Olivér konferált, a hangosítást szintén az iskola tanulói biztosították. A programot a 4M, Dance Fanatix Sportegyesület hivatalos csapatának tánca nyitotta meg. Az egyesületet Kiss Katalin vezeti.

 

Ezután jelentették be a próza és előadóművészet kategóriájának 4 gálára juttatott 4 produkcióját:

Mészáros Áron 2.a osztály,

Székely Tamás 4.a osztály,

Gubán Barnabás 4.e osztály

és Gubán Regina 2.e osztály.

4 nagyszerű produkcióról vélte méltó módon a zsűri, hogy itt a helye a gálán. Közülük a zsűri egybecsengő véleménye szerint a kategória méltó győztese Gubán Barnabás lett Nógrádi Gábor egy prózájával. Ő kapta a Nietsch Kft által felajánlott gravírozott Osdar-szobrocskát.

 

Az ének-zene kategória gálásait Füzes Boglárka 3.b osztályos tanuló vezette fel, aki az idei minősítő népdalversenyen a legmagasabb, arany fokozatú minősítést kapta. A gálán felkonferált:

 

  • Heczel Csenge 6.d osztályos
  • Maródi Noémi 4.a osztályos
  • az Erős Tamásné vezette 4.b osztály lánykara,
  • és Leopold Zoltán, Feka Viktória, Katsányi Réka, a 3.e osztály együttese.

 

Közülük sajnos nem hallhatták a gálán Maródi Noémi fantasztikus dalolását, aki a versenynapján a legmagasabb pontszámot gyűjtötte be, ezért ő kapta a kategóriagyőztesnek járó oklevelet és szobrot.

 

A harmadik, a mozgás és tánc kategória legmagasabbra pontozott versenyszámaira a Tornádó Hungary tánccsoport produkciói hangolták rá a közönséget Nagy-Kovács Flóra vezetésével. A kategória legjobbjai:

egy lányegyüttes: András Nóra, Bakonyi Katalin (4.e), Horák Maja, Márton Dominika, Tartó Abigél (4.a) csapata

 

  • Attila Nina 1.a osztály
  • Vida Kamilla 4.a osztály
  • Kasznár Lúcia 6.b osztály és partnere Lilik Gergő
  • Botos Árven 3.d osztályos tanuló
  • Liang Melina 4.b osztály és partnere Ábrám Erik

 

Közülük a zsűri Attila Nina és Vida Kamilla produkcióját ítélte legjobbra. Ők lettek a szobrocskák tulajdonosai.

 

A 3 versenyszám zsűrigárdája a 27-ei, pénteki napon a gálaszereplők megtekintése után döntést hozott az abszolút győztes személyéről. Arról a produkcióról, amely mind közül a legkiemelkedőbb volt. Az ö döntésük értelmében 2018-ban az Újlak Utcai Általános, Német Nemzetiségi és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola Ki mit tud? versenyének abszolút győztese: Gubán Barnabás, 4.e osztályos tanuló lett.

 

A díjakat az iskola igazgatója Sarkadi Nagy Adrien adta át. A győztesek nyereménye a szobron és az oklevélen kívül egy 200 perces játszóházas bérlet a Kalandpark Játszóház felajánlásából, egy két személyre szóló színházjegy a József Attila Színház felajánlásából, egy 40%-os kedvezményre jogosító kupon a Móra Könyvkiadó Zrt. felajánlásából és egy Nebuló pizza a Sosi Pizza & Burger jóvoltából.

 

Minden versenyző az iskola kulturális életének színesítéséért igazgatói dicséretben részesül. A külön nem díjazott versenyzőket emléklappal, csokoládéval köszöntöttük, ezen kívül a Végvári Cukrászda nagylelkű felajánlásából mindegyiküket vendégül látják 2 gombóc fagyira.

 

A Ki mit tud? verseny támogatásáért kiemelt köszönetet mondunk:

- a Nietsch Kft-nek, Nietsch Tamás és Nietschné Gadányi Mária az ajándéktárgybutik.hu cégtulajdonosainak;

- a Kalandpark Játszóháznak, 17. kerület, Kaszáló utca 47.

- a József Attila Színháznak, Váci út 63.,

- a Móra Könyvkiadó Zrt-nek, (www.mora.hu)

- a Sosi Pizza & Burger-nek (www.sosipizza.hu, Flamingó utca 19.)

- a Végvári Cukrászdának (Pesti út 40., Kvasz András utca 36. és Ferihegyi út 64.)

- 4M, Dance Fanatix Sportegyesülettől Kiss Katalinnak,

- Tornádó Hungary-től Nagy-Kovács Flórának

- a segítő kollegáknak